Gratis cyberverzekering voor ZZP

AVG, Privacy Zeker Certificaat en Cyberverzekering voor 19,- per maand 

Wat zijn persoonsgegevens?

 

De Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) is er voor de bescherming van persoonsgegevens. Volgens de wet is een persoonsgegeven alle informatie over een geïdentificeerde of identificeerbare natuurlijke persoon. Kortom: informatie die of direct over een persoon gaat, of informatie die naar een persoon te herleiden is. Naam en adres zijn voor de hand liggende persoonsgegevens, maar ook een kenteken of een IP-adres is een persoonsgegeven. Gegevens van overleden personen zijn geen persoonsgegevens volgens de AVG.

 

Natuurlijke persoon

De wet onderscheidt twee soorten personen van elkaar: natuurlijke personen en rechtspersonen. Een natuurlijk persoon is een mens in juridische zin, die rechten en plichten heeft. De tegenhanger van een natuurlijk persoon is een rechtspersoon. Dit is een organisatie of abstracte entiteit die zelfstandig in het rechtsverkeer kan optreden, bijvoorbeeld een stichting.

De AVG is er dus voor de bescherming van persoonsgegevens van natuurlijke personen. Gegevens van organisaties zijn geen persoonsgegevens volgens de AVG. Een eenmanszaak daarentegen heeft niet altijd een bedrijfsadres, bedrijfsrekening, bedrijfstelefoon etc. Veel zzp’ers gebruiken hun privégegevens om zaken te doen. Wanneer een zzp’er dit doet, worden deze gegevens wel gezien als persoonsgegevens en krijgen zij dus bescherming van de AVG.

 

Is jouw bedrijf al AVG-proof?

Privacy Zeker helpt ondernemers met tools, documenten en begeleiding zodat zij kunnen voldoen aan de AVG. Eenvoudig en betaalbaar.

 

Geïdentificeerde natuurlijke persoon

Geïdentificeerd betekent dat de persoonsgegevens direct duidelijk maken wie een bepaald persoon is. Wanneer je je cv achterlaat met een foto en je naam, ben je een geïdentificeerd natuurlijk persoon en zijn deze gegevens dus persoonsgegevens.

 

Identificeerbare natuurlijke persoon

Identificeerbaar houdt in dat het mogelijk is om te achterhalen wie een bepaald persoon is. Hierdoor is de reikwijdte van de AVG heel breed. Soms is een persoonsgegeven op zichzelf niet direct herleidbaar naar een persoon. Een geboortedatum leidt niet direct naar één specifiek persoon. Er zijn immers heel veel mensen op dezelfde dag geboren. Maar in combinatie met andere persoonsgegevens, bijvoorbeeld een woonadres, kan een specifiek persoon alsnog te identificeren zijn.

Een lidmaatschapsnummer van een sportvereniging is bijvoorbeeld ook een persoonsgegeven. Op het eerste gezicht lijkt dit misschien niet zo. Maar degene die het lidmaatschapsnummer verwerkt (ledenadministratie) kan het nummer koppelen aan een naam en zo een persoon identificeren.

 

Bijzondere persoonsgegevens

Bijzondere persoonsgegevens zijn gegevens van een gevoelige aard, zoals iemands ras, godsdienst of gezondheid. Deze gegevens worden door de wet extra beschermd; een organisatie mag namelijk geen bijzondere persoonsgegevens verwerken, tenzij daarvoor in de wet een uitzondering is.

 

Hulp bij privacy

Privacy Zeker helpt ondernemers met tools, documenten en begeleiding zodat zij kunnen voldoen aan de AVG. Eenvoudig en betaalbaar.

Waarom hebben Pinautomaten nog steeds geen 2FA beveiliging?

Amsterdam 28-09-2022 Pinpas fraude is een groot probleem. Criminelen gaan steeds geraffineerder  te werk, de schade is enorm en loopt in de honderdduizenden Euro’s. Privacy en cyber adviesorganisatie Privacy Zeker maakt zich hard voor een betere beveiliging door...

De beste, makkelijke en vooral gratis tips om je te beschermen tegen cyber criminelen (TIP1/ 2FA)

Privacy Zeker, de marktleider in privacy en AVG diensten voor de zakelijke markt geeft ondernemers gratis tips over hoe zij zich eenvoudig, makkelijk en met name gratis kunnen beschermen tegen cybercriminelen. Iedereen die met een computer werkt is potentieel...

Veruit de meeste beveiligingslekken hebben direct of indirect te maken met persoonsgegevens en hiermee ook de AVG.

Samen met onze verzekerings partner ABN AMRO helpen wij ondernemers met zaken die te maken hebben met Privacy, AVG en Cybersecurity in combinatie met verzekeringen. Cybercrime wordt steeds heviger en de premies van cyber verzekeringen stijgen. Door te voldoen aan...

Dan hoor je het een keer van een ander!

De AP ( Autoriteit Persoonsgegevens) heeft onderstaande video gemaakt.Een video waar wij als Nederlands grootste AVG dienstverlener voor de zakelijke markt heel erg blij mee zijn. Goed omgaan met persoonsgegevens is een wettelijke verplichting. Daar horen de juiste...

Privacy Zeker ondersteunt ZO Collectief

Met trots kondigen wij aan dat Privacy Zeker het nieuwe Platform ZO Collectief ondersteunt. Met de ondersteuning van Zo Collectief geven organisaties aan dat zij transparante en eerlijke belangenbehartiging voor ondernemers belangrijk vinden.   Zo Collectief...

Krijg je snel een AVG / Privacy boete? (video uitleg)

De toezichthouder mag zeer hoge geldboetes uitdelen aan organisaties die de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) overtreden. In Nederland is de Autoriteit Persoonsgegevens (AP) de toezichthouder. De maximale boete bedraagt maximaal € 20.000.000 of 4% van de...

AVG, Cyberverzekering en Privacycertificaat vanaf 19,- per maand

Datalek, cybercrime ,privacywetgeving beveiligen van persoonsgegevens. er is veel te regelen voor ondernemers.naast de wetgeving is er altijd het gevaar van cybercrime, dataverlies en onzorgvuldig handelen van personeel. Natuurlijk is er adequate beveiliging nodig...

Het verhaal van Rickey Gevers (slachtoffer en dader van Cybercrime)

Wat als je slachtoffer wordt van hackers? Hackers kunnen computers en systemen volledig overnemen. Dit overkwam ook Rickey Gevers met zijn website waarneming.nl. Alle informatie werd door een hacker verwijderd. Rickey verdiepte zich volledig in de werking en werd zelf...

Nieuw! Gratis cyberverzekering bij Privacy Zeker ZZP abonnement

Privacy Zeker biedt zzp'ers vanaf vandaag (1 maart 2022) een gratis cyberverzekering binnen het Privacy Zeker ZZP abonnement. Sinds 2016 is Privacy Zeker actief voor het MKB en zelfstandig ondernemers met privacy- en AVG diensten. Om onze klanten extra voordeel en...

Veilig oversteken, eerst de AVG dan de rest.

Voor Cyber komt altijd Privacy Feit: Cybercrime bestaat! Cybercrime is overal en iedereen kan slachtoffer worden, geen speld tussen te krijgen. Om deze reden is het verstandig om de juiste maatregelen te nemen. Nog beter is het om deze maatregelen ook in de goede...

Hoe werkt Privacy Zeker? Bekijk de video.