No-deal Brexit en de privacywetgeving

No-deal Brexit en de privacywetgeving Op 29 maart 2019 om 23:00 uur lokale tijd is het zo ver: het huwelijk tussen het Verenigd Koninkrijk (VK) en de Europese Unie (EU) is voorbij. Hier is een lange periode van onderhandelingen tussen het VK en de EU aan voorafgegaan, onder de noemer ‘Brexit’. Naast dat het grote … Lees verder


AP controleert op verwerkersovereenkomsten bij 30 organisaties

AP controleert op verwerkersovereenkomsten bij 30 organisaties   Sinds de invoering van de AVG controleert de Autoriteit Persoonsgegevens (AP) regelmatig of organisaties vereisten uit de privacywetgeving naleven. Een onderdeel van deze reeks verkennende onderzoeken is het onderzoek naar verwerkersovereenkomsten. Organisaties zijn namelijk verplicht een verwerkersovereenkomst af te sluiten met partijen die voor hen persoonsgegevens verwerken. … Lees verder


Cyberincidenten staat bovenaan lijst met grootste bedrijfsrisico’s

Cyberincident staat bovenaan lijst met grootste bedrijfsrisico’s van 2019 Cyberincidenten zijn, samen met onderbreking van de bedrijfsvoering, wereldwijd de grootste bedrijfsrisico’s in 2019. Dit blijkt uit de Allianz Risk Barometer. Elk jaar zet Allianz de belangrijkste bedrijfsrisico’s op een rij, gebaseerd op de antwoorden van meer dan 2.400 risicomanagement-experts uit meer dan 80 landen.   … Lees verder


Wordt de AVG wel goed toegepast?

Wordt de AVG wel goed toegepast? De nieuwe privacywet (AVG) trad eind mei 2018 in werking. Maar hoe zit het met de toepassing van de AVG? Het consumentenprogramma Radar ging op onderzoek uit en sprak met Aleid Wolfsen, van de Nederlandse privacywaakhond Autoriteit Persoonsgegevens.   Bedrijven hebben verantwoordingsplicht De AVG versterkt de privacyrechten van consumenten … Lees verder


ZZP Nederland biedt abonnees gratis AVG-startpakket

ZZP Nederland biedt abonnees gratis AVG-startpakket Veel zzp’ers voldoen nog niet de privacywet (AVG). Niet uit onwil, maar omdat veel ondernemers niet weten hoe en waar ze moeten beginnen. Om daar verandering in te brengen biedt Privacy Zeker de abonnees van ZZP Nederland nu gratis toegang tot Privacy Zeker Start: het AVG-startpakket voor ondernemers. ZZP … Lees verder


Het belang van privacy training voor alle medewerkers

Het belang van privacy training voor alle medewerkers Sinds mei 2018 zijn bedrijven verplicht om te voldoen aan de privacywetgeving (AVG). De AVG draait om persoonsgegevens en de bescherming daarvan. Naast juridische maatregelen worden er ook eisen gesteld aan de beveiliging. Werknemers dragen allemaal hun steentje bij. Zijn zij zich bewust wat persoonsgegevens zijn en … Lees verder


Dit zijn de 5 meest gelezen privacy artikelen van 2018

Dit zijn de 5 meest gelezen privacy artikelen van 2018 2018 stond in het teken van privacy en de AVG. De nieuwe privacywetgeving, die eind mei van kracht werd, heeft gezorgd voor meer privacybewustzijn. En dat kan ook niet anders, want kranten en verschillende nieuwswebsites schreven bijna dagelijks over privacy. Onze eigen redactie zat ook … Lees verder


Onze klanten aan het woord: Eduard Wustenveld

Onze klanten aan het woord: Eduard Wustenveld De AVG geldt voor alle bedrijven, stichtingen en verenigingen, groot en klein. Ook kerken verwerken persoonsgegevens. Eduard Wustenveld is de oprichter en eigenaar van kerkSPOT: een software dienstverlener voor kerken en zendingsorganisaties. We spraken Eduard over de privacywetgeving en zijn ervaringen met Privacy Zeker.   1. Waarom is de … Lees verder


Cadeaugids ‘Privacy Not Included’

Cadeaugids ‘Privacy Not Included’ Als je aan kerstcadeaus denkt, denk je niet gelijk aan privacy. Maar tegenwoordig zijn er natuurlijk steeds meer producten met internet verbonden. Denk aan smart speakers, spelcomputers, koffiemachines en zelfs teddyberen. Sommige van deze apparaten zijn makkelijk te hacken en te manipuleren. In andere gevallen volgen ze je locatie zonder dat … Lees verder