Het belang van training

Voldoen aan de AVG en goed omgaan met persoonsgegevens is erg lastig als je medewerkers zich niet bewust zijn hoe zij hieraan bijdragen. Bijna iedereen krijgt in zijn werk namelijk te maken met privacy en persoonsgegevens. Wist je dat de meeste datalekken worden veroorzaakt door menselijke fouten? Dit komt omdat veel organisaties nog niet privacy-bewust zijn.

Het is dus van belang om je medewerkers te trainen op het gebied van privacy. Natuurlijk hoeven niet al je medewerkers de volledige AVG uit hun hoofd te leren, maar basiskennis over privacy is gewenst. Wat zijn persoonsgegevens? Wat te doen bij een datalek? Wat betekent privacy in mijn dagelijkse werk?

Privacy awareness e-learning

Het trainen van al je medewerkers kost veel tijd en geld. Daarom heeft Privacy Zeker een online (basis)training ontwikkeld: privacy awareness e-learning. De e-learning is standaard onderdeel van het abonnement op Privacy Zeker, maar is ook los aan te schaffen. Dankzij deze e-learning creëer je een privacy-bewuste organisatie en verlaag je de kans op problemen, zoals datalekken.

Bekijk de demo:

Inhoud e-learning

In de privacy awareness e-learning wordt op een simpele manier uitgelegd wat de AVG inhoudt. Daarnaast krijgen de cursisten concrete voorbeelden en praktische tips hoe om te gaan met privacy op de werkplek. In de e-learning wordt gebruik gemaakt van duidelijke taal, dus geen juridisch vakjargon. De e-learning bestaat uit 6 hoofdstukken met korte video’s met animaties. Na elk hoofdstuk wordt door middel van multiple-choice vragen de kennis van de cursist getoetst. Als de training succesvol wordt afgerond ontvangt de cursist een certificaat.

 

Inhoud privacy awarness e-learning:

1. De AVG – wat en hoe

2. Persoonsgegevens

3. Datalekken

4. Privacy op je werkplek

5. Rechten van de betrokken

6. Bewaartermijnen

Kosten e-learning

De privacy awareness e-learning voor al je medewerkers is standaard onderdeel van het Privacy Zeker abonnement. Het is ook mogelijk de e-learning los aan te schaffen, je betaalt dan €55 per cursist. Je kunt de e-learning aanschaffen in onze Store.