De gevolgen van een Datalek

In een recente hack zijn ruim 200 miljoen mailadressen van Twitter-gebruikers op straat terechtgekomen. Dit kan grote gevolgen hebben voor de privacy van deze gebruikers.

CyberjargonVolgens Privacy Zeker, de marktleider op het gebied van de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG), kan dit leiden tot “ernstige inbreuken op de privacy van deze gebruikers, zoals spam, phishing-aanvallen en zelfs identiteitsdiefstal”.

Het bedrijf raadt aan om “extra alert te zijn en alle verdachte e-mails te verifiëren voordat er op wordt geklikt of persoonlijke informatie wordt gedeeld”.

Twitter heeft laten weten dat ze samenwerken met de autoriteiten om de hack te onderzoeken en heeft aangeboden om gebruikers te helpen om hun account te beveiligen. Het is daarom belangrijk om de beveiligingsinstellingen van je Twitter-account te controleren en, indien nodig, aan te passen om verdere inbreuken op de privacy te voorkomen.

MKB moet extra alert zijn

Bedrijven moeten in het bijzonder alert zijn op hacks en andere inbreuken op de privacy omdat ze vaak een groot aantal gevoelige gegevens bezitten van hun klanten of medewerkers, zoals persoonlijke informatie, financiële gegevens en bedrijfsgeheimen. Als deze gegevens in verkeerde handen vallen, kan dit leiden tot ernstige schade voor het bedrijf, zoals het verlies van klantvertrouwen, financiële verliezen en zelfs juridische gevolgen.

Daarom is het belangrijk voor bedrijven om hun beveiligingsmaatregelen te versterken en te blijven updaten om te voorkomen dat hun gegevens worden gestolen of misbruikt. Dit kan bijvoorbeeld betekenen het opzetten van beveiligingssystemen, het beperken van toegang tot gevoelige gegevens en het opleiden van medewerkers om te voorkomen dat ze slachtoffer worden van phishing-aanvallen of andere vormen van cybercriminaliteit.

Weten waar je aan toe bent? doe de gratis Privacy en cyber check!