Privacy Zeker Afbeelding Datalek
Privacy Zeker, de marktleider in privacy en AVG diensten voor de zakelijke markt geeft ondernemers gratis tips over hoe zij zich eenvoudig, makkelijk en met name gratis kunnen beschermen tegen cybercriminelen. Iedereen die met een computer werkt is potentieel slachtoffer van cybercriminelen. Het goede nieuws is dat je zelf eenvoudig maatregelen kan nemen om je te beschermen tegen deze vorm van criminaliteit.

 

Alles start bij het inloggen.

Mocht je nog steeds geen inlogcode of wachtwoord hebben op je telefoon, computer of laptop dan is dit het allereerste wat je nu moet gaan doen! Alles wat met cybercrime te maken heeft star namelijkt bij het inloggen en op welke manier je toegang krijgt tot laptops telefoons en andre apparaten. over het onderwerp wachtwoorden zelf is al heel veel beschreven dus binnen deze tip gaan we in op de volgende stap

TIP 1 ( Twee Factor Authentificatie)

Deze oplossing ook wel afgekort met 2FA of te wel TWO-FACTOR AUTHENTICATION zorgt ervoor dat je altijd via een tweede apparaat, vaak je mobiel, moet aantonen dat jij daadwerkelijk de persoon bent die inlogt. Er zijn verschillende gratis oplossingen waarbij  Google Authenfication een van de meest bekende is

Een sterk wachtwoord is goed! 2FA is beter!

Door deze gratis dienst in te schakelen wordt er na het juist inloggen een extra 6 cijferige code gevraagd of kun je via je telefoon met gezichtsherkenning bevestigen dat jij daadwerkelijk bent wie je bent. De code of de mogelijkheid tot gezichtsherkenning krijg direct via de APP van Google Authenticator.

Op deze manier kunnen dus personen die je om welke reden dan ook je gebruikersnaam en wachtwoord hebben niet meer inloggen zonder deze tweede stap. Ook krijg je een bericht wanneer iemand dit toch probeert.

27995.png

Klinkt ingewikkeld? geen zorgen. De dienst is echt heel eenvoudig te installeren voor iedereen die met een computer werkt en is vergelijkbaar met het inloggen met de random reader van de bank. Naast het inloggen op je laptop kun je ook verschillende 2FA koppelingen maken voor tal van andere applicaties waar je op in moet loggen zoals websites of social media platformen. 

Naast een goed wachtwoord en blijven opletten is 2FA de extra beveiliging die iedereen zou moeten gaan gebruiken.

Maak je bedrijf Privacy Proof!