Voor Cyber komt altijd Privacy

AVG voor cyberFeit: Cybercrime bestaat! Cybercrime is overal en iedereen kan slachtoffer worden, geen speld tussen te krijgen. Om deze reden is het verstandig om de juiste maatregelen te nemen. Nog beter is het om deze maatregelen ook in de goede volgorde te nemen zodat je de te nemen maatregelen op de juiste waarde kan inschatten.

Als je oversteekt, altijd eerst naar links en naar rechts kijken.

Veruit de meeste cybercrime is te voorkomen door gezond verstand. Daar heb je echt geen duur cyberbeveiliging abonnement voor nodig. Eenvoudige basismaatregelen die je als het goed is al neemt zonder er bij na te denken zoals bijvoorbeeld.

  • Computer vergrendelen als je even weg bent
  • Geen gekke linkjes klikken
  • Two factor beveiliging
  • Voorzichtig met openbare wifi (gebruik je hotspot)

Je neemt deze maatregelen vooral om je eigendommen te beschermen en zodat niemand bij je computer kan. Zakelijk is er dan ook vaak geen enkele verplichting om verdere beveiligingsmaatregelen tegen cybercrime te nemen. Deze wettelijke verplichting is er wel binnen de AVG / Privacywetgeving en iedere organisatie die persoonsgegevens verwerkt moet aan deze wetgeving voldoen.

Binnen de AVG ben je verplicht om adequate beveiligingsmaatregelen te nemen. Deze zijn natuurlijk per bedrijf verschillend maar in de basis kun je denken aan.

  • Wachtwoord beveiliging
  • Awareness voor medewerkers
  • Afsluitbaar kantoor/werkplek
  • Beveiligde website
  • Veilige opslag van persoonsgegevens

Eenvoudige maatregelen die makkelijk in te zetten zijn. Niet alleen omdat het verplicht is binnen de AVG, Maar omdat het zo hoort.

Eerst Privacy dan de rest…..

Bekijk dus eerst wat je allemaal moet inrichten inzake de AVG. Op deze manier kan je veel beter bepalen wat je daadwerkelijk nog nodig hebt aan beveiliging. Het kunnen aantonen dat je op een juiste manier omgaat met persoonsgegevens en dat je als bedrijf voldoet aan de AVG biedt veel voordeel. Het wekt direct vertrouwen naar klanten, er is aantoonbaar minder kans op cybercrime en je kunt je veel beter verzekeren tegen cybercrime, boetes en datalekken. Wil je veilig oversteken? kijk eerst naar de AVG en dan naar Cyber!

Meer weten? Doe de gratis AVG en Cybercheck