De snelle opkomst van kunstmatige intelligentie (AI) biedt enorme kansen voor bedrijven, maar brengt ook uitdagingen met zich mee op het gebied van privacy en gegevensbescherming. Voor MKB-ondernemers kan het een hele klus zijn om te voldoen aan de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG). Gelukkig biedt Privacy Zeker een oplossing die deze zorgen wegneemt en ervoor zorgt dat u continu AVG-proof blijft.

Waarom AVG-naleving belangrijk is

De AVG stelt strikte eisen aan de manier waarop bedrijven omgaan met persoonsgegevens. Bij overtreding van deze regels kunnen de boetes hoog oplopen en het vertrouwen van klanten kan ernstig beschadigd raken. Dit geldt vooral voor bedrijven die AI gebruiken, bewust of onbewust, omdat deze technologie vaak grote hoeveelheden data verwerkt.

De uitdagingen van AI en AVG

AI-systemen hebben grote hoeveelheden gegevens nodig om te functioneren. Dit brengt risico’s met zich mee zoals:

  • Gebrek aan transparantie: Gebruikers moeten weten hoe hun gegevens worden verzameld en gebruikt.
  • Geautomatiseerde besluitvorming: Beslissingen op basis van AI kunnen bias bevatten en moeten controleerbaar zijn.
  • Beveiliging van gegevens: Sterke technische maatregelen zijn noodzakelijk om data te beschermen.

Hoe Privacy Zeker helpt

Privacy Zeker begrijpt de complexiteit van de AVG en de uitdagingen die AI met zich meebrengt. Ons abonnement biedt u:

  • Volledige ondersteuning: Wij helpen u bij het in kaart brengen van uw gegevensverwerking, het opstellen van de benodigde documenten zoals privacyverklaringen en verwerkersovereenkomsten, en het implementeren van de juiste beveiligingsmaatregelen. Tevens krijgt u toegang tot uw eigen verwerkingsregister en datalekregister.
  • E-learning en Training: Via ons platform bieden wij e-learning modules aan zodat u en uw medewerkers altijd op de hoogte zijn van de laatste regelgeving en best practices.
  • Functionaris Gegevensbescherming: Voor bedrijven die een Functionaris Gegevensbescherming (FG) nodig hebben, bieden wij deze dienst aan. Onze experts staan klaar om uw bedrijf te ondersteunen bij complexe privacykwesties.
  • Continu Monitoring: Met regelmatige audits en monitoring zorgen wij ervoor dat uw bedrijf altijd voldoet aan de AVG. Onze helpdesk met privacy-experts staat klaar om al uw vragen te beantwoorden.

Ontvang uw Privacy Certificaat

Als bewijs van uw toewijding aan gegevensbescherming ontvangt u van ons een Privacy Certificaat. Dit certificaat toont aan dat uw bedrijf voldoet aan de hoogste normen op het gebied van privacy en gegevensbescherming, wat uw klanten extra vertrouwen geeft in uw diensten.

Begin vandaag nog!

Met Privacy Zeker neemt u de zorgen over AVG-naleving weg en kunt u zich volledig richten op wat echt belangrijk is: het laten groeien van uw bedrijf. Sluit u vandaag nog aan en verzeker uzelf van continue AVG-naleving met het gemak van ons abonnement.