Digidentity ontrafelt de eHerkenning levels: Een diepgaand gesprek met Alex van Unnik over beveiliging, wettelijke verplichtingen en het vereenvoudigen van bedrijfsprocessen voor het MKB.Privacy Zeker staat altijd aan de voorhoede van ontwikkelingen die bedrijven helpen groeien en vooruitgang boeken. Deze keer duiken we dieper in de wereld van eHerkenning met een exclusief interview met Alex van Unnik, Area Sales Manager bij Digidentity. Ontdek de nuances tussen eHerkenning niveaus EH2+, EH3 en EH4, en waarom het voor MKB-bedrijven cruciaal is om de juiste keuze te maken.

Interview met Alex van Unnik, Area Sales Manager

Digidentity biedt eHerkenning op verschillende betrouwbaarheidsniveaus. Kun je uitleggen wat het verschil is tussen EH2+, EH3 en EH4, en waarom bedrijven in het MKB specifiek voor een bepaald niveau zouden moeten kiezen?

“Bij Digidentity bieden we eHerkenning op verschillende niveaus. EH2+ is geschikt voor basisinformatie, EH3 biedt een hoger beveiligingsniveau voor MKB-bedrijven met privacygevoelige gegevens, en EH4 is geschikt voor zeer gevoelige informatie en transacties op het hoogste beveiligingsniveau, bijvoorbeeld voor financiële instellingen. De keuze hangt af van de aard en het niveau van de transacties. Wij adviseren graag over welk niveau het beste bij uw specifieke behoeften past.”

We hebben gehoord dat niveau 3 in de toekomst wettelijk verplicht wordt. Wat betekent dit voor bedrijven die momenteel op niveau 2 opereren, en welke stappen moeten zij nemen om aan deze nieuwe vereisten te voldoen?

“Voor MKB-ondernemers die momenteel op niveau 2 actief zijn en vernomen hebben dat niveau 3 in de toekomst wettelijk verplicht wordt, is het van belang om proactief te handelen. Je kunt onder andere denken aan het aanpassen van interne processen en ervoor zorgen dat alle gemachtigden over het juiste niveau eHerkenning beschikken. Niet voldoen aan de wettelijke eisen kan gevolgen hebben voor zakelijke operaties, zoals beperkingen bij het uitvoeren van specifieke transacties. Het is dan ook van vitaal belang dat bedrijven tijdig actie ondernemen en zorgen voor naleving van de nieuwe vereisten. Onze eHerkenning-specialisten zijn beschikbaar voor begeleiding bij deze overgang.”

Welke specifieke toepassingen binnen het MKB vereisen eHerkenning, en hoe helpt Digidentity bedrijven om naadloos toegang te krijgen tot platforms zoals mijn.rvo.nl en Zorgregister?

Meer dan 550 organisaties maken gebruik van eHerkenning. De bekendere zijn natuurlijk de Belastingdienst en het UWV, maar ook om in te loggen op mijn.rvo.nl en het Zorgregister is eHerkenning nodig. eHerkenning wordt inmiddels breed ingezet bij een grote variëteit aan overheids- en private organisaties. Ook diensten als Personenregister Kinderopvang, Justis.nl en grote verzekeraars als Aegon en Nationale Nederlanden gebruiken eHerkenning om als bedrijf in te kunnen loggen.

Onze unieke volledige online registratie maakt het drukke ondernemers zo makkelijk mogelijk. Het is niet nodig om een fysieke of online afspraak te maken voor identiteitsverificatie, onze app maakt het mogelijk om eHerkenning te regelen waar en wanneer het ondernemers het beste uitkomt.”

Het meest gebruikte betrouwbaarheidsniveau voor eHerkenning is niveau 3, vereist door instanties zoals UWV, DNB en de Belastingdienst. Kun je wat meer vertellen over de rol van eHerkenning bij belastingaangifte en hoe bedrijven een vergoeding kunnen krijgen?

“De Belastingdienst vereist eHerkenning 3, dit niveau biedt een hoog beveiligingsniveau, wat cruciaal is bij het verwerken van gevoelige financiële informatie. Om ondernemers tegemoet te komen bij de kosten is een speciaal product verkrijgbaar, eHerkenning niveau 3 Belastingdienst. De Belastingdienst keert een compensatie uit voor de aanschaf van dit product, deze compensatie kan aangevraagd worden tijdens de belastingaangifte. Let wel, met eHerkenning niveau 3 Belastingdienst kan alleen ingelogd worden bij de Belastingdienst, het middel is niet geldig bij andere organisaties die eHerkenning niveau 3 vragen. Neem gerust contact op met ons team voor gepersonaliseerde begeleiding en advies.”

Naast eHerkenning biedt Digidentity ook andere oplossingen zoals eHerkenning Ketenmachtiging, eHerkenning Makelaar, eHerkenning Enterprise en eH/eSignatures Bedrijfsbeheer. Hoe dragen deze oplossingen bij aan het vereenvoudigen van bedrijfsprocessen en het waarborgen van privacy voor het MKB?

“Bij Digidentity bieden we niet alleen eHerkenning aan, maar een totaalpakket van oplossing rondom eHerkenning. Vaak hebben organisaties meerdere eHerkenningsmiddelen voor verschillende werknemers, wij adviseren dan altijd om een bedrijfsbeheerder aan te stellen. Een bedrijfsbeheerder kan zelf alle eHerkenningsmiddelen binnen de organisatie beheren, dat is tijdbesparend en praktisch. Ook hier streven we er weer naar dat klanten wanneer het hen uitkomt de zaken kunnen regelen, en niet beperkt zijn tot kantooruren.

Meer weten over Digidentity?https://www.digidentity.eu/