Vanaf volgende maand zal het bijgewerkte privacybeleid van X het bedrijf in staat stellen om bepaalde gebruikersbiometrische gegevens en andere persoonlijke informatie te verzamelen. Dit nieuws heeft verstrekkende gevolgen voor bedrijven, vooral voor diegenen die afhankelijk zijn van sociale media platforms zoals X voor hun marketing en zakelijke activiteiten.

De Verandering in Privacybeleid:

Onder het herziene beleid, dat op 29 september van kracht wordt, mag X (voorheen bekend als Twitter) “uw biometrische informatie verzamelen en gebruiken voor veiligheids-, beveiligings- en identificatiedoeleinden”, mits de gebruiker toestemming geeft. Het verzamelen van biometrische gegevens geldt alleen voor X Premium-gebruikers.

Biometrische gegevensverzameling:

X zal Premium-gebruikers de mogelijkheid bieden om hun overheids-ID te verstrekken, samen met een selfie, om een verificatielaag toe te voegen. Biometrische gegevens kunnen worden geëxtraheerd uit zowel de overheids-ID als de selfie-afbeelding voor matchingdoeleinden. Dit zal X helpen bij het bestrijden van impersonatiepogingen en de platformbeveiliging versterken. Biometrische technologie omvat onder andere gezichtsherkenning, vingerafdrukscans en scans van de handpalm en iris.

Gevolgen voor Bedrijven:

Bedrijven die op X adverteren of afhankelijk zijn van het platform voor marketingdoeleinden, moeten zich bewust zijn van de mogelijke gevolgen van deze veranderingen. Allereerst kan de verzameling van biometrische gegevens betekenen dat X meer gepersonaliseerde advertenties kan aanbieden, wat zowel positieve als negatieve gevolgen kan hebben voor bedrijven. Aan de ene kant kunnen gerichtere advertenties resulteren in een hogere betrokkenheid en conversies, maar aan de andere kant kunnen gebruikers bezorgd zijn over privacykwesties, wat kan leiden tot een afname van het gebruik van het platform.

Daarnaast kan de verzameling van informatie over gebruikers’ baan- en opleidingsgeschiedenis gevolgen hebben voor bedrijven die op zoek zijn naar potentiële kandidaten voor vacatures. X kan deze gegevens gebruiken om werkzoekenden relevantere banen aan te bevelen en werkgevers te helpen bij het vinden van geschikte kandidaten. Dit kan de manier waarop bedrijven werven en adverteren op het platform veranderen.

Juridische Overwegingen:

Ten slotte moeten bedrijven zich bewust zijn van mogelijke juridische implicaties. Als gebruikers bezwaar maken tegen de verzameling van biometrische gegevens, kunnen er juridische geschillen ontstaan, vergelijkbaar met de rechtszaak tegen Facebook in 2021. Het is essentieel dat bedrijven de privacybeleidsupdates van X op de voet volgen en ervoor zorgen dat ze in overeenstemming zijn met de wet.

Conclusie:

Het bijgewerkte privacybeleid van X heeft duidelijke gevolgen voor bedrijven die het platform gebruiken voor marketing en werving. Bedrijven moeten zich bewust zijn van de veranderingen en overwegen hoe ze hun marketing- en wervingsstrategieën kunnen aanpassen aan deze nieuwe realiteit. Bovendien moeten ze zich bewust zijn van mogelijke juridische uitdagingen en ervoor zorgen dat ze voldoen aan de privacywetgeving om hun reputatie en zakelijke belangen te beschermen.