Platforms zoals LinkedIn en Instagram vereisen dat bedrijven een privacyverklaring hebben voordat ze toegang krijgen tot hun advertentieprogramma’s en andere functies voor leadgeneratie.

In de nieuwe feature Leads bij bedrijfspagina’s op Linkedin en Instagram krijgen bedrijven de mogelijkheid om direct via deze platformen leads te genereren. Voordat deze functie gebruikt kan worden is een online privacy verklaring verplicht.

Een privacyverklaring is een belangrijk onderdeel van de AVG-wetgeving en is bedoeld om gebruikers te informeren over hoe hun persoonlijke gegevens worden verzameld, gebruikt en beschermd. Door een privacyverklaring te hebben en deze aan potentiële leads te verstrekken, toon je als bedrijf transparantie over hoe je met hun gegevens omgaat en geef je hen vertrouwen in jouw merk.

Het niet hebben van een privacyverklaring kan leiden tot boetes en andere juridische gevolgen, dus het is belangrijk om ervoor te zorgen dat je voldoet aan de wettelijke vereisten voor het verzamelen van persoonlijke gegevens via social media platforms.

Naast Linkedin en Instagram zullen steeds meer bedrijven een privacyverklaring eisen voordat gebruikers toegang krijgen tot lead generatie via online platformen.  Dit heeft direct te maken hebben met het groeiende bewustwording bij bedrijven en gebruikers over de noodzaak van privacybescherming en gegevensbeveiliging. Het is belangrijk en wettelijk verplicht dat bedrijven transparant zijn over hun gegevensverwerking en de privacy van hun klanten serieus nemen. Een privacyverklaring is een belangrijk hulpmiddel om dit te bereiken, omdat het gebruikers duidelijkheid biedt over hoe hun persoonlijke gegevens worden gebruikt en beschermd.

Meer weten over de AVG of een Privacy Verklaring? kijk op Privacy Zeker