Hoe gaan we om met privacy en de AVG tijdens de coronacrisis? Hoe zorg je er voor dat je veilig thuiswerkt? Hoe bescherm je de gegevens van klanten, patiënten of collega’s? En hoe weet je met wie je zakendoet, nu er gebruik wordt gemaakt van online communicatiemiddelen, in plaats van een face-to-face ontmoetingen. Criminelen zijn creatief in onzekere tijden en spelen in op de angst rondom het coronavirus.

Privacybescherming is daarom juist nu een belangrijk onderwerp. Privacy Zeker en DataChecker bundelen de krachten om bedrijven nóg beter te ondersteunen bij het voldoen aan de AVG-wetgeving, op zowel juridisch als technisch gebied.

 

Hoe kun je veilig thuiswerken?

Privacy Zeker adviseert ondernemers hoe ze veilig thuis kunnen werken, dankzij het partnership met met BeProtected. Veel ondernemers moeten nu op zoek naar een alternatief voor het fysieke consult of face-to-face gesprek zoals ze dat normaal met hun klanten of cliënten hebben. Videobellen is een oplossing, maar hoe kan je voorkomen dat gegevens van klanten of cliënten in verkeerde handen vallen? Denk hierbij bijvoorbeeld aan het werken via een VPN of het beveiligd mailen van privacy gevoelige informatie.

 

Hoe kun je voldoen aan de privacywetgeving?

Privacy Zeker biedt juridische tools en documenten om te voldoen aan de privacywetgeving én begeleiding door privacy-experts. Het online programma van Privacy Zeker helpt ondernemers om op een eenvoudige manier te zien welke AVG-verplichtingen er gelden en geeft passende aanbevelingen. De benodigde juridische documenten worden op maat opgesteld voor de onderneming, denk aan een privacyreglement en cookieverklaring.

 

Weet met wie je zaken doet, ook op afstand

Er zijn dus alternatieven voor fysiek contact, maar hoe weet je zeker met wie je zaken doet? DataChecker neemt het identificatie- en verificatieproces eenvoudig en veilig uit handen voor jouw organisatie. Het is van groot belang om te weten met wie je zaken doet wanneer er privacy gevoelige informatie gedeeld wordt. Het is mogelijk om deze processen op afstand in te richten en dat is, juist in tijden van corona, essentieel voor iedere organisatie. Alle processen zijn conform AVG en Wwft ingericht.

 

Meer informatie over DataChecker? Kijk hier https://datachecker.nl/

Meer informatie over Privacy Zeker en BeProtected? Ga naar https://privacyzeker.nl/ en https://beprotected.eu/