Videobellen wint door de coronacrisis aan populariteit. Het Amerikaanse Zoom wordt veel gebruikt, door vriendengroepen voor een virtuele borrel, maar ook door scholen en bedrijven. Het is een gebruiksvriendelijke tool, met goede beeldkwaliteit én de mogelijkheid om met een grote groep tegelijk in te bellen. Maar als het om privacy gaat, zitten er nogal wat haken en ogen aan. Wat zijn de problemen met Zoom? En wat is een veilig alternatief?

Direct voordelig bestellen?

Stuur een mail naar info@privacyzeker.nl en we regelen het vandaag nog voor je!

Privacyproblemen met Zoom

Eind maart kwam Zoom negatief in het nieuws toen bekend werd dat app ongevraagd gebruikersgegevens deelde met Facebook, zelfs als gebruikers geen Facebook-account hadden. Daarnaast zijn er in de afgelopen jaren meerdere hacks geweest, waardoor kwaadwillenden met gebruikers mee konden gluren zonder dat de gebruikers dit door hadden. Zoom is inmiddels gestopt met de stiekeme datadeling met Facebook. Maar een paar dagen later kwam de videobeldienst weer in opspraak toen bleek dat Zoom je Windows wachtwoord lekte als je op een verkeerd linkje klikte.

 

Verbod op Zoom

Door deze aanhoudende privacyproblemen verbieden steeds meer organisaties het gebruik van Zoom. Niet alleen in Nederland, maar wereldwijd. Zo verbiedt het onderwijsdepartement van New York scholen nog langer gebruik te maken van Zoom. En ook de Taiwanese overheid verbiedt ambtenaren om de videobeldienst te gebruiken. In Nederland attendeert de Autoriteit Persoonsgegevens mensen erop om voorzichtig te zijn met het gebruik van (video)chatdiensten. De privacywaakhond waarschuwt voor de privacyrisico’s bij het bespreken van persoonsgegevens via consumentenapps en wijst op het belang van beveiligde opties om te beeldbellen of chatten.

 

Alternatief voor Zoom

Over het algemeen geldt: een betaalde videobeldienst is vaak privacyvriendelijker dan de gratis versie. Het verdienmodel van de gratis apps zit ‘m namelijk in jouw data. Veel professionals moeten nu opzoek naar een alternatief voor het fysieke consult of face-to-face gesprek zoals ze dat normaal met hun klanten of cliënten hebben. Het laatste dat je wil is dat de gegevens van klanten of cliënten in verkeerde handen vallen.

 

Privacy Zeker adviseert professionals die veilig willen beeldbellen om WeSeeDo te gebruiken. Hiermee kan je op afstand gemakkelijk en veilig gesprekken voeren, waarbij jouw privacy en die van je klanten of cliënten gewaarborgd is. WeSeeDo slaat namelijk geen data op en staat alleen op Nederlandse servers. Beeldbellen met WeSeeDo is AVG-proof en voldoet aan de ISO 27001 en NEN 7510.

 

Gemakkelijk in gebruik

WeSeeDo werkt voor de ontvangende partij op iedere moderne browser, het enige dat nodig is, is een microfoon en camera. De klant/cliënt hoeft niets te installeren. Via de uitnodigingsmail neemt de cliënt plaats in de digitale wachtkamer en de gebruiker kan het gesprek direct starten.

 

Start nu met AVG-proof beeldbellen

Wil jij ook AVG-proof beeldbellen met WeSeeDo? Neem dan telefonisch contact op met Privacy Zeker en wij helpen je verder. Wanneer je je via Privacy Zeker aanmeldt voor WeSeeDo zijn de kosten voor WeSeeDo al vanaf € 15 per maand (excl. BTW).

  • Geen inregel kosten (normaal 35 euro)
  • Gratis Privacy en Cyber helpdesk
  • Eigen logo en e-mail teksten
  • Digitale wachtkamer
  • Maand en jaar abonnementen beschikbaar

Wil je gebruikmaken van WeSeeDo? Neem nu contact met ons op via 020 – 261 79 80.