Links: Tom Maarsman, Managing Director van Privacy Zeker. Rechts: Arjan Middelkoop, commercieel directeur bij SIDN

 

Voor veel ondernemers is online security nog steeds een complex onderwerp. Dit terwijl cybercriminelen het juist vaker gemunt hebben op het mkb. Om ondernemers te helpen hun online security te verbeteren zijn Privacy Zeker en SIDN een samenwerking aangegaan.

 

CyberSterk, de security-oplossing van SIDN

Naast alle juridische zaken die de AVG voorschrijft, denk aan verschillende documenten, registers en procedures, gaat het ook om technische maatregelen die een bedrijf moet nemen om persoonsgegevens te beschermen. CyberSterk, de security-oplossing van SIDN*, maakt online veiligheid begrijpelijk en geeft in heldere taal inzicht in de risico’s van een bedrijf. CyberSterk brengt met behulp van scans kwetsbaarheden van websites en bedrijfsnetwerken in kaart. Ook houdt CyberSterk het netwerkverkeer in de gaten en signaleert aanvallen. De resultaten uit de scans worden in heldere taal weergegeven op een overzichtelijk dashboard, waarna het probleem opgelost kan worden. Dit kan de vaste IT-partner van de ondernemer doen, maar als die er niet is, kunnen de CyberSterk-securityspecialisten ingeschakeld worden.

 

Voldoen aan de AVG met Privacy Zeker

Privacy Zeker biedt juridische tools en documenten om te voldoen aan de privacywetgeving én begeleiding door privacy-experts. Het online programma van Privacy Zeker helpt ondernemers om op een eenvoudige manier te zien welke AVG-verplichtingen er gelden en de aanbevelingen maken duidelijk hoe hier aan kan worden voldaan. De benodigde juridische documenten worden op maat opgesteld voor de onderneming, denk aan een privacyreglement en cookieverklaring. Bovendien krijgen ondernemers toegang tot hun eigen verwerkingsregister en datalekregister. Na het afronden van de aanbevelingen ontvangen bedrijven het Privacy Zeker certificaat. Hiermee kunnen bedrijven aan hun klanten, medewerkers en leveranciers aantonen dat ze goed omgaan met persoonsgegevens.

 

Meer informatie over CyberSterk? Kijk hier https://www.cybersterk.nl/

Meer informatie over Privacy Zeker? Kijk hier https://privacyzeker.nl/

 

*CyberSterk wordt aangeboden door SIDN Business B.V., onderdeel van SIDN.