Met de toenemende dreiging van cybercriminaliteit is digitale veiligheid een onderwerp waar veel ondernemers mee worstelen. Slechte beveiliging kan namelijk leiden tot een datalek en vervolgens tot misbruik van de gegevens. Multi-factor authenticatie, het versleutelen van gegevens, automatische updates en back-ups; het zijn allemaal maatregelen waarmee je de risico’s kunt verminderen.

Onze partner New Media 2Day, specialist op het gebied van ICT, geeft een aantal praktische tips hoe je de digitale veiligheid binnen je bedrijf kunt verbeteren.  

 

  • Verouderde software brengt een veiligheidsrisico met zich mee. Het is daarom belangrijk om updates uit te voeren, zodat de software up to date is en blijft.

 

  • Maak gebruik van een antivirusprogramma of een security tool (bijvoorbeeld Webroot) om je bedrijf tegen malware te beveiligen.

 

  • Gebruik geen simpele wachtwoorden. Om dit te faciliteren kun je gebruik maken van een wachtwoordmanager.

 

  • Zorg dat de harde schrijf versleuteld is.

 

  • Stel multi-factor authenticatie in waar het kan. Door gebruik te maken van meerdere authenticatiemiddelen wordt de beveiliging verhoogd.

 

  • Wanneer je bestanden deelt, is het veiliger om deze te delen vanuit Teams, SharePoint of OneDrive of vanuit de applicatie (bijv. Word of Excel), in plaats van per e-mail.

 

  • Tot slot, en dit is misschien een open deur: maak geen gebruik van openbare wifi-netwerken, maar gebruik een VPN-verbinding. Vermijd ook het gebruik van openbare usb-poorten voor het opladen van bijvoorbeeld je telefoon en maak geen gebruik van gevonden of gekregen kabels of usb-sticks.

 

New Media 2Day is partner van Privacy Zeker. Privacy Zeker treedt op als AVG-kennispartner voor een groot aantal branche- en beroepsverenigingen en bedrijven. Wil jij de dienstverlening van Privacy Zeker tegen een gereduceerd tarief aanbieden aan jouw leden of klanten? Bekijk hier wat de voordelen zijn van een partnership met Privacy Zeker.