Privacy, gegevensbescherming, de AVG; onderwerpen die bijna dagelijks in het nieuws zijn. In de rubriek ‘Even privé met…’ komen verschillende professionals aan het woord over privacy. We spraken met Leo van Schie, partner bij New Media 2Day.

 

Wie ben je en wat doe je?

‘Ik ben Leo van Schie, 53 jaar en ondernemer. Ik woon in Rhoon, onder de rook van Rotterdam. Ooit begonnen met een opleiding tot vliegtuigbouwer, later per ongeluk in de ICT terechtgekomen en daar blijven plakken. In 2004 heb ik de keuze gemaakt om te gaan ondernemen en ben ik Partner Performance gestart, waarin we bedrijven helpen effectief samen te werken. In 2014 ben ik betrokken geraakt bij New Media 2Day. Het leukste ICT-bedrijf van Amsterdam! Een jaartje later ben ik partner geworden en verantwoordelijk voor de commercie. New Media 2Day levert Microsoft Cloud diensten aan ondernemers in het MKB.’

 

Wat is het best bewaarde geheim van New Media 2Day?

‘Het best bewaarde geheim van New Media 2Day zijn de gegevens van onze relaties. Als ICT-bedrijf heb je toegang tot de systemen en dus ook tot de data. De brengt een grote verantwoordelijkheid met zich mee om veiligheid binnen onze organisatie op een hoog niveau te brengen en te houden. Dit betreft zowel onze mensen als onze processen en onze systemen.’

 

Hoe adviseren jullie klanten over de AVG wetgeving?

‘In de aanloop naar de introductie van de AVG hebben we voor onze klanten maandelijkse sessies georganiseerd waarin we hebben uitgelegd wat er aan kwam. Niet om bang te maken, maar door uit te leggen hoe belangrijk dit is als basis voor samenwerking met hun klanten. Tijdens die sessies hebben we steeds interessante discussies gehad over privacy, wetgeving en hoe je daar als bedrijf mee om kunt gaan.

Nu informeren we onze relaties regelmatig over het beveiligen van hun data en systemen, geven we trainingen en workshops en spreken we individueel met hen over de stappen die ze moeten nemen om hun zaakjes op orde te krijgen en houden.’

 

Waarom is de privacywetgeving voor jullie belangrijk?

‘Net zo belangrijk als voor elk bedrijf. Zowel vanuit onze rol als beheerder, zoals eerder beschreven, als voor eigen relaties. Onze relaties moeten ervan overtuigd zijn dat hun data veilig is bij ons.’

 

Stelling: zakelijk en privé gaan niet samen

‘Oneens. Als ondernemer lopen zakelijke belangen en privébelangen regelmatig door elkaar. Dit heeft zowel met werktijden te maken, die niet binnen het 9 tot 5 window vallen, als met het altijd en overal kunnen werken. Het is ondoenlijk om privé en zakelijk te scheiden op telefoon en laptop. Onze systemen zijn hier volledig op ingericht. Ook privézaken die op de telefoon of laptop gedaan worden zijn beveiligd. Je wilt niet dat privé gebruik een zwakke schakel in de beveiliging van zakelijk gebruik vormt. Privé en zakelijk gaan prima samen zolang er een goede balans gevonden kan worden en er de flexibiliteit is om de boog te ontspannen als dat gewenst is.’

 

 

New Media 2Day is partner van Privacy Zeker. Privacy Zeker treedt op als AVG-kennispartner voor een groot aantal branche- en beroepsverenigingen en bedrijven. Wil jij de dienstverlening van Privacy Zeker tegen een gereduceerd tarief aanbieden aan jouw leden of klanten? Bekijk hier wat de voordelen zijn van een partnership met Privacy Zeker.