Links: Walter Codée, CEO van DataChecker. Rechts: Tom Maarsman, Managing Director van Privacy Zeker

 

Nog steeds voldoen veel bedrijven niet aan de AVG, terwijl privacybescherming juist hoog op de agenda zou moeten staan. Privacy Zeker en DataChecker bundelen nu de krachten om bedrijven nóg beter te helpen om aan de privacywetgeving te voldoen, zowel op juridisch als technisch gebied. Beide bedrijven geloven dat voldoen aan de wetgeving niet duur en ingewikkeld hoeft te zijn.

 

Online identificatie & verificatie oplossingen

Naast alle juridische zaken die de AVG voorschrijft, denk aan verschillende documenten, registers en procedures, gaat het ook om technische maatregelen die een bedrijf moet nemen om persoonsgegevens te beschermen. DataChecker is specialist op het gebied van online identificatie & verificatie oplossingen en richt zich al ruim 10 jaar op het controleren en verwerken van privacygevoelige gegevens. De oplossingen van DataChecker helpen bedrijven om de AVG na te leven, onder andere door het uit handen nemen van identificatieprocessen, en door het versleuteld opslaan van persoonsgegevens in een beveiligde database.

 

AVG-dienstverlening

Privacy Zeker biedt juridische tools en documenten om te voldoen aan de privacywetgeving én begeleiding door privacy-experts. Het online programma van Privacy Zeker helpt ondernemers om op een eenvoudige manier te zien welke AVG-verplichtingen er gelden en de aanbevelingen maken duidelijk hoe hier aan kan worden voldaan. De benodigde juridische documenten worden op maat opgesteld voor de onderneming, denk aan een privacyreglement en cookieverklaring. Bovendien krijgen ondernemers toegang tot hun eigen verwerkingsregister en datalekregister. Na het afronden van de aanbevelingen ontvangen bedrijven het Privacy Zeker certificaat. Hiermee kunnen bedrijven aan hun klanten, medewerkers en leveranciers aantonen dat ze goed omgaan met persoonsgegevens.

 

Meer informatie over DataChecker? Kijk hier https://datachecker.nl/

Meer informatie over Privacy Zeker? Kijk hier https://privacyzeker.nl/