Op de foto: Frank Leest van Networking4all (links) en Tom Maarsman van Privacy Zeker (rechts)

 

Nog steeds voldoen veel bedrijven niet aan de AVG, terwijl privacy en veiligheid juist hoog op de agenda zouden moeten staan. Privacy Zeker en Networking4all zijn een samenwerking aangegaan om mkb-ondernemers nóg beter te helpen om aan de privacywetgeving te voldoen, zowel juridisch als op het gebied van online beveiliging. 

 

Beveiliging van de ICT omgeving

Naast alle juridische zaken die de AVG voorschrijft, denk aan verschillende documenten, registers en procedures, gaat het ook om technische maatregelen die een bedrijf moet nemen om persoonsgegevens te beschermen. Een onderdeel hiervan is de beveiliging van de ICT omgeving. Cyberaanvallen kunnen namelijk aanzienlijke schade aanrichten aan een bedrijf en de data. En juist het mkb is kwetsbaar, door gebrek aan kennis en adequate beveiliging. Networking4all is online beveiligingsspecialist en levert SSL certificaten, securityscans en security solutions voor het bedrijfsleven.

 

AVG-expert

Privacy Zeker biedt juridische tools en documenten om te voldoen aan de privacywetgeving én begeleiding door privacy-experts. Het online programma van Privacy Zeker helpt ondernemers om op een eenvoudige manier te zien welke AVG-verplichtingen er gelden en de aanbevelingen maken duidelijk hoe hier aan kan worden voldaan. De benodigde juridische documenten worden op maat opgesteld voor de onderneming, denk aan een privacyreglement en cookieverklaring. Bovendien krijgen ondernemers toegang tot hun eigen verwerkingsregister en datalekregister. Na het afronden van de aanbevelingen ontvangen bedrijven het Privacy Zeker certificaat. Hiermee kunnen bedrijven aan hun klanten, medewerkers en leveranciers aantonen dat ze goed omgaan met persoonsgegevens.

 

 

Meer informatie over Networking4all? Kijk hier https://www.networking4all.com/

Meer informatie over Privacy Zeker? Kijk hier https://privacyzeker.nl/