Cybercriminaliteit is één van de snelst groeiende vorm van criminaliteit, maar nog steeds zijn veel mensen zich niet bewust van de risico’s en mogelijke gevolgen. Ook ondernemers onderschatten de gevaren van cybercrime. Dat komt omdat hackers onzichtbare criminelen zijn die anoniem van achter hun computer te werk gaan. Het is daardoor moeilijk hier een beeld van te vormen. Daarom is cybercrime voor veel mensen dus zo ongrijpbaar.

Om awareness te creëren rondom de gevaren van cybercrime hebben Dataverzekering.nl en Privacy Zeker het personage Henk de Hacker in het leven geroepen. Veel ondernemers denken dat hun bedrijf niet interessant is voor cybercriminelen. Daar denkt Henk heel anders over.

Henk zal de komende maanden op verschillende manieren zichtbaar zijn. Wellicht komt hij ook bij jou langs; je hoeft hem niet eens uit te nodigen, hij komt zelf wel binnen. 

Kijk op https://www.henkdehacker.nl/