Hacking, systeeminbraak, verloren data, cyberaanvallen; ook zelfstandig ondernemers worden hier slachtoffer van. Door de toenemende dreiging van cybercriminaliteit is er ook steeds meer vraag naar cyberverzekeringen. Bestaande cyberverzekeringen in de markt richten zich met name op het mkb. Om zzp’ers een passende en betaalbare oplossing te bieden introduceert ZZP Nederland Verzekeringen nu de eerste cyberverzekering speciaal voor zzp’ers. Deze voordelige verzekering is het resultaat van een unieke samenwerking tussen ZZP Nederland Verzekeringen, verzekeraar Hiscox en privacy-expert Privacy Zeker.

 

Ook zzp’ers slachtoffer van cybercriminaliteit 

Niet alleen grote bedrijven zijn slachtoffer van cybercriminaliteit. Zelfstandig ondernemers werken ook steeds meer digitaal en zijn vaak erg kwetsbaar. Uit het cybersecurity bewustzijnsonderzoek van Alert Online blijkt dat internetcriminelen in 2018 bij ruim de helft (52%) van de kleine bedrijven hebben geprobeerd geld of gegevens buit te maken. De (financiële) gevolgen van deze vorm van criminaliteit zijn voor zzp’ers vaak niet te overzien.

 

Cyberverzekering voor zzp’ers

ZZP Nederland Verzekeringen, het eigen verzekeringskantoor van belangenbehartiger ZZP Nederland, introduceert een betaalbare cyberverzekering voor zzp’ers, met een jaarlijkse premie van € 250. Dankzij de cyberverzekering van Hiscox is een bedrijf verzekerd tegen de gevolgen van hacking, systeeminbraak, verloren data, gegevensdiefstal en cyberaanvallen.

 

Voldoen aan de AVG zorgt voor lager risico

De cyberverzekering wordt afgenomen in combinatie met een abonnement op Privacy Zeker. AVG-expert Privacy Zeker helpt ondernemers om te kunnen voldoen aan de privacywetgeving; zo wordt het risico dat er iets misgaat lager. Ondernemers die het Privacy Zeker certificaat hebben behaald krijgen tevens 50% korting op het eigen risico van de cyberverzekering. Dankzij dit lagere risico kan ZZP Nederland Verzekeringen de voordelige premie aanbieden.

“De kans op cybercrime groeit helaas nog steeds. Samen met Hiscox en Privacy Zeker hebben wij een product ontwikkeld om de gevolgschade te beperken.” 

 

Arjen Vrolijk, directeur ZZP Nederland Verzekeringen

 

Meer informatie of cyberverzekering afsluiten? Kijk hier