De privacywetgeving verandert continu en ondernemers hebben behoefte aan ondersteuning. Onder de noemer ‘Even privé met…’ komen verschillende professionals aan het woord over privacy. We spraken met Margreet Drijvers, directeur van PZO (Platform Zelfstandige Ondernemers).

Margreet Drijvers zet zich sinds november 2016 in voor de belangenbehartiging van de zzp’ers en sinds september 2017 is zij tevens directeur van het bureau. Zij gelooft sterk in samenwerking ook al is zij in hart en nieren zelfstandig ondernemer. Door het aanmoedigen van kruisverbanden op diverse vlakken versterkt zij de positie van de zelfstandige.

 

PZO in het kort

PZO is een vereniging van, voor en door zelfstandig ondernemers. PZO is in 2002 opgericht om de zzp’er een stem te geven. Met de jaren is het laten horen van die stem alleen maar belangrijker geworden. Naast de belangenbehartiging is PZO er ook om de leden te ondersteunen in hun ondernemerschap. Dat doet PZO door onafhankelijke informatie te geven over bijvoorbeeld het afdekken van risico’s, zoals arbeidsongeschiktheid of aansprakelijkheid. Daarnaast profiteren leden ook van ledenvoordelen, zoals kortingen en workshops. En de mogelijkheid om fiscaal of juridisch advies in te winnen.

 

Wie ben je en wat doe je?

Mijn naam is Margreet Drijvers, directeur PZO. Als zzp’er werkzaam als bestuurder.

 

Wat is het best bewaarde geheim van PZO?

Dat we met 2fte een hele grote groep zzp’ers vertegenwoordigen en dat we het er goed van af brengen.

 

Hoe adviseren jullie leden over de AVG-wetgeving?

Onze samenwerking met Privacy Zeker levert voor onze leden echt toegevoegde waarde met praktische hulpmiddelen. Het handboek, het startpakket om te voldoen aan de AVG en informatieve blogs zijn voor onze leden zeer behulpzaam.

 

Waarom is de privacywetgeving voor jullie belangrijk?

Als PZO vinden we het belangrijk dat wij zorgvuldig omgaan met de gegevens van onze leden.

 

Stelling: zakelijk en privé gaan niet samen

Dit kan heel goed samen gaan, als je de beveiliging van al je gegevens maar goed hebt georganiseerd.