Nog steeds voldoen veel bedrijven niet aan de AVG, terwijl privacy en veiligheid juist hoog op de agenda zouden moeten staan. Privacy Zeker en Skotty bundelen nu de krachten om ondernemers nóg beter te helpen om aan de privacywetgeving te voldoen. Zowel op juridisch als technisch gebied. Als onderdeel van het abonnement krijgen klanten van Privacy Zeker binnenkort een Skotty bedrijfsaccount om veilig te e-mailen en bestanden te delen. Skotty heeft dit bedrijfsaccount op maat gemaakt voor zelfstandig- en mkb-ondernemers, exclusief voor klanten van Privacy Zeker.

 

Een e-mail naar de verkeerde ontvanger

Naast alle juridische zaken die de AVG voorschrijft, denk aan verschillende documenten, registers en procedures, gaat het ook om technische maatregelen die een bedrijf moet nemen om persoonsgegevens te beschermen. Het versturen van bestanden met gevoelige data moet op een veilige manier gebeuren om te voorkomen dat deze bestanden bij de verkeerde ontvanger terecht komen. En dit komt nog steeds vaak voor. Bij maar liefst 63% van de datalekken die in 2018 zijn gemeld, gaat het om persoonsgegevens die aan een verkeerde ontvanger zijn gestuurd.

 

Veilig e-mailen en bestanden delen

Met Skotty kunnen ondernemers veilig e-mailen en bestanden delen. Alle gesprekken en gedeelde bestanden zijn beveiligd met end-to-end encryptie. Dit betekent dat alleen de verzender en de bedoelde ontvanger toegang hebben tot de gesprekken. Het is zelfs mogelijk berichten terug te trekken nadat ze verstuurd zijn. Door met Skotty te werken zijn ondernemers verzekerd van absolute veiligheid en privacy wat betreft e-mailen en het delen van bestanden.

 

Juridische AVG-verplichtingen

Privacy Zeker biedt juridische tools en documenten om te voldoen aan de privacywetgeving én begeleiding door privacy-experts. Het online programma van Privacy Zeker helpt ondernemers om op een eenvoudige manier te zien welke AVG-verplichtingen er gelden. De aanbevelingen maken duidelijk hoe hier aan kan worden voldaan. De benodigde juridische documenten worden op maat opgesteld voor de onderneming, denk aan een privacyreglement en cookieverklaring. Bovendien krijgen ondernemers toegang tot hun eigen verwerkingsregister en datalekregister. Na het afronden van de aanbevelingen ontvangen bedrijven het Privacy Zeker certificaat. Hiermee kunnen bedrijven aan hun klanten, medewerkers en leveranciers aantonen dat ze goed omgaan met persoonsgegevens.

 

Meer informatie over Skotty? Kijk hier https://skotty.io/

Meer informatie over Privacy Zeker? Kijk hier https://privacyzeker.nl/