Op de foto: Mike Reuser van T&W Tilburg en Tom Maarsman van Privacy Zeker

 

Nog steeds voldoen veel bedrijven niet aan de AVG, terwijl privacybescherming juist hoog op de agenda zou moeten staan. Ook zijn veel bedrijven nog niet verzekerd tegen de gevolgen van cybercrime. Privacy Zeker en T&W Tilburg bundelen nu de krachten om ondernemers nóg beter te helpen om aan de privacywetgeving te voldoen en risico’s te verlagen. Als onderdeel van de samenwerking kunnen klanten van Privacy Zeker gemakkelijk een cyberverzekering afsluiten via dataverzekering.nl – onderdeel van T&W Tilburg. Bovendien krijgen klanten van T&W Tilburg gratis toegang tot Privacy Zeker Start, het AVG-startpakket met onder andere privacy e-learning en een datalekregister.

 

Het belang van een cyberverzekering

Uit onderzoek van Alert Online blijkt dat internetcriminelen in 2018 bij ruim de helft (52%) van de kleine bedrijven hebben geprobeerd geld of gegevens buit te maken. Het nemen van de juiste technische beveiligingsmaatregelen en het trainen van je personeel is erg belangrijk om te voorkomen dat jouw bedrijf slachtoffer wordt van een cyberaanval. Maar toch bieden deze voorzorgsmaatregelen geen garantie. T&W Tilburg richtte daarom dataverzekering.nl op; een platform dat zich richt op cyberverzekeringen voor ondernemers. Met een cyberverzekering verzeker je je bedrijf tegen de gevolgen van hacken en cybercrime. Met zo’n verzekering dek je schade zoals verlies van inkomen, claims van derden en beperken van imagoschade. Maar ook de kosten die gemaakt moeten worden om de schade te herstellen.

 

Privacy Zeker certificaat

Met het certificaat van Privacy Zeker kun je aan je klanten, medewerkers en leveranciers aantonen dat je alle stappen hebt doorlopen om aan de AVG te kunnen voldoen en dat je goed omgaat met persoonsgegevens. Jouw privacyzaken zijn dus goed geregeld. Het risico dat er iets misgaat is dankzij het Privacy Zeker certificaat aanzienlijk lager. En dat is niet onopgemerkt gebleven bij verzekeraars. Hoe lager het risico, hoe voordeliger de voorwaarden van een verzekering kunnen zijn. Met een Privacy Zeker certificaat krijg je daarom een korting van 50% op het eigen risico van een cyberverzekering, via dataverzekering.nl.

 

Over T&W Tilburg

T&W Tilburg is een kantoor in financiële dienstverlening en adviseert zowel het bedrijfsleven als particulieren op het gebied van verzekeringen, pensioenen, hypotheken, financiële planning en employee benefits. Het kantoor richt zich meer en meer op de zakelijke markt. De ontwikkelingen op het gebied van cybercrime gaan razendsnel. Een extra reden om te blijven zoeken naar specialistische verzekeringsoplossingen.

 

Over Privacy Zeker

Privacy Zeker biedt alle juridische tools om te voldoen aan de privacywetgeving én een helpdesk met privacy-experts om te helpen bij vragen. Het online programma van Privacy Zeker helpt ondernemers om op een eenvoudige manier te zien welke AVG-verplichtingen er gelden. De aanbevelingen maken duidelijk hoe hier aan kan worden voldaan. Ook worden de benodigde documenten op maat opgesteld voor de onderneming en krijgen ondernemers toegang tot hun eigen verwerkingsregister en datalekregister.

 

Meer informatie over Privacy Zeker? Kijk hier https://privacyzeker.nl/

Meer informatie over T&W Tilburg en cyberverzekeringen? Kijk hier https://www.dataverzekering.nl/