Op foto: Tom Maarsman van Privacy Zeker en Aad van Boven van SecureMe2

 

Zowel op juridisch als technisch gebied

Nog steeds voldoen veel bedrijven niet aan de AVG, terwijl privacybescherming juist hoog op de agenda zou moeten staan. Privacy Zeker en SecureMe2 bundelen nu de krachten om ondernemers nóg beter te helpen om aan de privacywetgeving te voldoen. Zowel op juridisch als technisch gebied. Beide bedrijven geloven dat voldoen aan de wetgeving niet duur en ingewikkeld hoeft te zijn. Als onderdeel van de samenwerking krijgen klanten van SecureMe2 gratis toegang tot Privacy Zeker Start; het AVG-startpakket met onder andere privacy e-learning en een datalekregister.

 

SecureMe2

Naast alle juridische zaken die de AVG voorschrijft, denk aan verschillende documenten, registers en procedures, gaat het ook om technische maatregelen die een bedrijf moet nemen om persoonsgegevens te beschermen. Om cyberaanvallen tegen te gaan is een firewall of anti-virussoftware niet altijd voldoende. Daarom ontwikkelde SecureMe2 het SAM Cyber Alarm. Een security-oplossing die 24 uur per dag, 7 dagen per week je uitgaande netwerkverkeer scant op bedreigingen, zoals bijvoorbeeld malware besmettingen. Bij vreemd gedrag zal alarmering plaatsvinden. Zo kan een cyberaanval en mogelijk datalek voorkomen worden.

 

Privacy Zeker

Privacy Zeker biedt alle juridische tools om te voldoen aan de privacywetgeving én een helpdesk met privacy-experts om te helpen bij vragen. Het online programma van Privacy Zeker helpt ondernemers om op een eenvoudige manier te zien welke AVG-verplichtingen er gelden. De aanbevelingen maken duidelijk hoe hier aan kan worden voldaan. Ook worden de benodigde documenten op maat opgesteld voor de onderneming en krijgen ondernemers toegang tot hun eigen verwerkingsregister en datalekregister.

 

Meer informatie over Privacy Zeker? Kijk hier https://privacyzeker.nl/

Meer informatie over het SAM Cyber Alarm? Kijk hier https://www.secureme2.eu/