25 studievereningen

Zo’n 35.000 studenten volgen een opleiding aan de Hogeschool Utrecht (HU). Veel van deze studenten zijn ook lid van één van de studieverengingen verbonden aan de Hogeschool. De nieuwe privacywet (AVG) geldt niet alleen voor bedrijven, maar ook voor stichtingen en verenigingen. De ongeveer 25 studieverenigingen van de HU zijn nu aangesloten bij Privacy Zeker, wat betekent dat ze toegang krijgen tot alle tools, documenten en persoonlijke begeleiding van de helpdesk om te kunnen voldoen aan de privacywetgeving. Zo kunnen deze studieverengingen aantonen dat zij goed omgaan met de persoonsgegevens van hun leden.

 

OSHU als overkoepelend orgaan

De OSHU (Overleg Studieverenigingen Hogeschool Utrecht) is de belangenbehartiger voor alle studieverenigingen en soortgelijke studentorganisaties binnen de Hogeschool Utrecht.

De OSHU speelt voor de studentorganisaties een ondersteunende, maar ook faciliterende rol. Zo organiseert de OSHU onder andere meerdere trainingen voor de studentbestuurders om hen te helpen met hun taken. 

 

Helpdesk als doorslaggevende factor

De OSHU ondersteunt de verenigingen dus ook wat betreft de privacywetgeving en daarom gingen ze op zoek naar een geschikte aanbieder voor AVG-dienstverlening, waarbij de keuze is gevallen op Privacy Zeker.

Nigel van Hattum, voorzitter van de OSHU: “Door de aanwezigheid van de helpdesk kunnen wij de bestuurders geruststellen dat zij de juiste stappen zullen zetten mocht er iets gebeuren op het gebied van privacy. Dit onderscheidde Privacy Zeker van de andere aanbieders.”

 

Meer informatie over de dienstverlening van Privacy Zeker? Kijk dan hier.