Privacy Journaal – het laatste nieuws in 1:30 minuut

Wil jij in minder dan 1:30 minuut op de hoogte zijn van het laatste privacy nieuws? Dat kan! In het Privacy Journaal blikken we terug op het belangrijkste nieuws van de afgelopen week.

 

 

Privacy van zzp’ers geschonden door Belastingdienst

De privacy van zzp’ers wordt voorlopig nog geschonden. In deze langslepende kwestie schendt de Belastingdienst de privacy van ondernemers met een eenmanszaak door hun persoonlijke BSN-nummer te verwerken in hun btw-nummer. De Autoriteit Persoonsgegevens stelde de Belastingdienst al eerder een deadline. Staatssecretaris Menno Snel (Financiën) heeft aangegeven de deadline van 1 januari 2019 niet te gaan halen.

Het volledige artikel vind je hier.

 

Privacyklachten

Het regent privacyklachten! De Autoriteit Persoonsgegevens meldt dat bijna 10.000 mensen het afgelopen half jaar een privacyklacht hebben ingediend. Mensen trekken vooral aan de bel over een schending van hun privacyrechten, als meer gegevens worden uitgevraagd dan noodzakelijk en over het ongewenst doorgeven van hun persoonsgegevens aan derden.

Het volledige artikel vind je hier.

 

Hackersbende heeft lijst met zeker 1.300 Nederlandse financieel directeuren

CEO-fraude komt steeds vaker voor. Onlangs is bioscoopkoopketen Pathé op deze manier voor € 19 miljoen opgelicht. Maar Pathé is niet het enige bedrijf dat de hackers in het vizier hebben. Deze week kwam aan het licht dat hackersbende London Blue een lijst heeft met zeker 1.300 Nederlandse financieel directeuren.

Het volledige artikel vind je hier.

 

Al met al dus weer een drukke week in de wereld van privacy. Tot volgende week!

privacy-journaal