Gratis apps

Kijktip privacyLees jij de voorwaarden goed door wanneer je een gratis app op je mobiele telefoon installeert? Waarschijnlijk niet, want het is meestal een hele lap tekst. Je scrollt snel naar beneden en klikt op akkoord. Maar waar ben je zojuist mee akkoord gegaan? Je hebt je privacy verkocht om gebruik te mogen maken van ‘gratis’ diensten. Want door het aanbieden van gratis apps op mobiele telefoons, krijgen bedrijven toegang tot ons persoonlijke leven.

 

Reality check

De documentaire ‘Addicted to my phone’ is reality check. Een Deens tv-onderzoeksteam neemt de proef op de som en biedt een zaklamp-app aan. Wat de gebruiker niet weet is dat door het te installeren ze toegang geven tot camera, microfoon, foto’s, teksten en gesprekken. Dit is zeker niet nieuws, de makers hebben de gebruikersvoorwaarden van Facebook overgenomen. Ook politici nemen hun mobiele telefoon met alle handige apps overal mee naar toe. Vertrouwelijke informatie kan zo op een volledig legale manier in handen van derden komen.

 

Terugkijken via NPO3

Dus heb jij binnenkort een keer 40 minuten de tijd? Kijk deze documentaire dan terug, het zal je helpen bewuster met je privacy om te gaan. Iets wat wij van Privacy Zeker natuurlijk graag zien!

Terugkijken kan via de site van NPO3: https://www.npo3.nl/addicted-to-my-phone/20-11-2018/VPWON_1297746