Onze klanten aan het woord: Paul ter Wal

Paul ter Wal is inzetbaarheidsexpert en gezond-op-werk architect. Een betrokken personeelsbestand resulteert namelijk in laag ziekteverzuim en hoge productiviteit. We spraken Paul over de privacywetgeving en hoe hij zijn bedrijf AVG-proof heeft gemaakt, met hulp van Privacy Zeker.

Waar liep je tegenaan in de voorbereidingen voor de AVG?

Paul vertelt dat de AVG voor hem als jurist in de beginfase nog best onduidelijk was. Hij is de wetboeken ingedoken en gaan lezen in de AVG, de Uitvoeringswet en de Handleiding AVG. “Dankzij de duidelijke website van Privacy Zeker kon ik herleiden wat ik als kleine ondernemer wel geregeld moest hebben voor mijn klanten”, zegt Paul.

Waarom is de privacywetgeving belangrijk voor Team ANDARE?

Ik houd me bezig met het adviseren van grote organisaties op het gebied van duurzame inzetbaarheid, inclusief ziekteverzuim. Daarbij speelt dat veel leidinggevenden denken dat de AVG hen blokkeert in het voeren van een goed verzuimbeleid en goede gesprekken. “Nu is dat niet zo, naar mijn mening. Maar dat leidt er wel toe dat die werkgevers wel willen weten hoe ik mijn zaakjes heb geregeld. Dus is het van belang dat ik mijn privacy beleid goed geborgd heb”, vertelt Paul.

Hoe heeft Privacy Zeker je geholpen?

Paul is partner van het Nationaal Platform Duurzame Inzetbaarheid (NPDI). Tijdens een bijeenkomst van het NPDI is hij in aanraking gekomen met Privacy Zeker. Na de bijeenkomst is hij gelijk klant geworden en zich gaan oriënteren op de stappen. “Door de voorbeelden te volgen en mijn eigen ideeën daarop los te laten ben ik meer gaan begrijpen en was het meer een tijdskwestie dan een ‘probleem’. Paul over de dienstverlening van Privacy Zeker: “zonder de tool en het gesprek met een adviseur was ik nu nog niet klaar geweest. Dan had ik het bijltje erbij neergegooid; het was me gewoon te onduidelijk.”

 

Benieuwd hoe Privacy Zeker ook jouw bedrijf kan helpen om AVG-proof te worden? Klik hier.