Even privé met…

Sander Brouwer, De Hooge Waerder Accountants

Accountantskantoren bieden klanten een steeds bredere dienstverlening aan. De wetgeving verandert continu en ondernemers hebben behoefte aan ondersteuning. Onder de noemer ‘Even privé met…’ komen verschillende accountantskantoren aan het woord.

Sander Brouwer

Wie ben je en wat doe je?

Mijn naam is Sander Brouwer en ik ben partner bij De Hooge Waerder Accountants en Adviseurs. Wij zijn een middelgroot kantoor in Noord Holland met 5 vestigingen en 155 medewerkers. Van origine ben ik fiscalist en hou mij derhalve voornamelijk bezig met fiscale adviezen naar onze klanten toe. Advisering op het gebied van rechtsvorm keuze, fiscale gevolgen overdracht onderneming of fiscale advisering overdracht vermogen zijn dagelijkse praktijk. Daarnaast hou ik mij intern bezig met de marketing en huisvesting. Uiteraard is relatiebeheer ook onderdeel van mijn praktijk want communicatie met de klant is het belangrijkste gegeven om goed te kunnen adviseren.

Wat is het best bewaarde geheim van De Hooge Waerder?

ICT staat bij ons hoog in het vaandel. Onze automatisering is vooruitstrevend waardoor wij onze klanten met up to date cijfers kunnen adviseren. Vanuit dit gegeven kunnen wij onze klanten van managementrapportages voorzien zodat gelijk gestuurd kan worden binnen de onderneming. Zo zijn wij de co-piloot naast de ondernemer.

Hoe adviseren jullie klanten over de AVG wetgeving?

Privacy is uiteraard een belangrijk gegeven voor ons als advieskantoor. Maar ook voor onze klanten. Onze eigen juristen staan de klanten bij in het begeleiden van de AVG wetgeving en kunnen hen adviseren over hoe de wetgeving binnen de eigen onderneming te integreren.

Waarom is de privacywetgeving voor jullie belangrijk?

In een tijd waarin steeds meer informatie gedeeld wordt is het belangrijk dat alleen die informatie gedeeld wordt die noodzakelijk is. De privacy van de klant moet gewaarborgd blijven. Bovendien moet de klant weten welke informatie er gedeeld wordt. Dat is niet alleen de basis voor de efficiency maar ook voor het vertrouwen.

Stelling: zakelijk en privé gaan niet samen.

Advisering op zakelijk gebied heeft vaak ook zijn invloed op privé. In die zin is het lastig om zakelijk en privé te scheiden. Maar juist door goed te communiceren en de informatie volledig te hebben kun je de invloed van zakelijk op privé zoveel als wenselijk op elkaar afstemmen. En juist dat advies geeft vertrouwen.

 

Privacy Zeker werkt samen met verschillende partners om ondernemers te helpen om te kunnen voldoen aan de AVG.

Meer weten over de diensten van Privacy Zeker?