Code oranje privacyAmsterdam 26-4-2018 Vanaf Koningsdag is het officieel code oranje inzake de nieuwe privacywet/ AVG. Ondernemers hebben nog maar een paar weken om hun organisatie op orde te stellen en wie te laat is loopt grote risico’s. Dat stelt LegalTech organisatie Privacy Zeker uit Amsterdam.

Op 25 mei is de nieuwe privacywet van kracht. Dit houdt in dat organisaties aan strengere eisen moeten gaan voldoen om de privacy van klanten en werknemers te garanderen. Deze nieuwe privacywetgeving, ook wel de AVG genoemd, verplicht ondernemers stappen te nemen zoals het bijhouden van een register, het melden van datalekken en een duidelijk privacybeleid te voeren. Al deze zaken moeten voor 25 mei 2018 geregeld zijn. “Juist na 25 mei wordt de situatie voor bedrijven die geen actie hebben ondernomen elke dag ernstiger. Wanneer er bij controle of klachten wordt geconstateerd dat het bedrijf nog helemaal niets van de nieuwe wetgeving heeft ingevoerd zullen de consequenties velen malen ernstiger zijn.” Aldus Kor de Boer Commercieel Directeur Privacy Zeker. De meest recente onderzoeken laten zien dat 70% van alle organisaties in Nederland de zaken nog niet op orde heeft. Ondernemers besteden gemiddeld 80 uur aan de nieuwe wetgeving.