ZZP’er heeft meer ondersteuning nodig bij de AVG

Privacy Zeker

Amsterdam 16 April 2018. Ondernemers moeten aan de slag met de nieuwe privacywetgeving. Veel brancheorganisatie bieden een stappenplan om de leden handvatten te bieden. Maar daar worden de meeste ondernemers niet wijzer van. Binnen het voldoen aan de AVG zijn er grofweg vier opties. De meest populaire “optie” is niets doen.

Ondernemers hebben wel van van de nieuwe wetgeving gehoord en weten dat er stappen moeten worden ondernomen. “De informatie vanuit de overheid is karig en brancheorganisaties helpen wel met informatie maar bieden vaak geen concrete oplossing.” geeft een aangesloten ondernemer aan. Om deze reden zijn er veel bedrijven die nog helemaal niets hebben geregeld voor de nieuwe wet die nu toch echt voor de deur staat.

Een gemiddelde organisatie is al snel 80 uur kwijt met het implementeren van de AVG wanneer ze alles zelf moeten doen. Dit is voor de meeste bedrijven niet haalbaar, net als het inschakelen van een dure advocaat. Naast de informatie die brancheorganisaties verstrekken zijn er verschillende organisaties die begeleiding bieden en ondernemers helpen om aan de wetgeving te voldoen.

“Wij krijgen veel klanten vanuit brancheorganisaties die aangeven dat ze ondanks de informatie of het stappenplan die de leden krijgen, nog steeds niet weten waar ze moeten beginnen.” Aldus Kor de Boer van legaltech organisatie Privacy Zeker.

Voor ondernemers is het dus belangrijk dat zij weten wat zij zelf kunnen doen en waar ze de ondersteuning kunnen krijgen die noodzakelijk is om op een juiste manier aan de privacywetgeving te voldoen. Brancheorganisaties hebben een belangrijke rol inzake informatie naar leden en zullen zich moeten afvragen of de manier waarop ze hulp bieden bij deze wetgeving nuttig is voor hun leden.

“Inzake de AVG bieden wij onze leden de juiste tools en informatie zodat zij zelf aan de slag kunnen, daarnaast geven wij een totaaloplossing en begeleiding die onze leden kunnen aanschaffen met inkoopvoordeel.” Aldus Frank Alfrink van ZZP-Nederland.