Vijf privacy tips

1. Plak je camera af

Overdreven? Dat denken wij van niet, Wanneer je computer wordt gehackt kunnen de hackers beschikken over de camera en dus zonder dat je het weet foto’s en video’s maken. Niets te verbergen? Stel je voor dat op dit moment iemand je volgt en de hele dag foto’s van je maakt.

Trouwens, als Mark Zuckerberg het doet, dan is er genoeg reden voor jou om dit ook te doen.

 

2. Lock je computer wanneer je even weg bent.

Wanneer je gaat lunchen of tijdelijk even weg bent van je computer is het verstandig om je computer te vergrendelen (ctrl-alt-del voor windows) op deze manier kan niemand in je computer kijken als je even weg bent. Doe dit altijd! Ook al ben je maar een paar seconden weg. Privacy is een mindset!

3, Gebruik wachtwoordbeheer

Veel verschillende wachtwoorden zijn lastig voor hackers, Maar al die wachtwoorden zelf onthouden is ook niet te doen. Gebruik daarom wachtwoordbeheer (zoals Keychain bij apple)

4. Stel tweestapsverificatie in

Dit houdt in dat je na het inloggen met je e-mailadres en wachtwoord nog een extra code moet invoeren. Deze code wordt bijvoorbeeld naar  je telefoon verzonden. Wanneer je e-mailadres en wachtwoord toch zijn buitgemaakt moet het boefje ook toegang hebben tot je telefoon.

5.Versleutel je harde schijf

Kleine moeite, groot plezier. Als je computer wordt gestolen is je data veilig!