De laatste week is er extreem veel gezocht op het zoekwoord privacywetgeving binnen Google.

Bron: Google Trends.

Met name de vele berichten in de media inzake de privacy dragen bij aan deze plotselinge stijging van ruim 400%.  Ook is het zo dat er steeds minder tijd is om te gaan voldoen aan de richtlijnen die zijn opgesteld binnen deze Europese wetgeving. Veel bedrijven zijn nog niet klaar en moeten nog stappen gaan ondernemen. Met name brancheorganisaties zijn continu aan het werk om de aangesloten leden op de veranderingen te wijzen. Al deze zaken veroorzaken een wijziging in het zoekgedrag op Google.

MKB en Privacy

“Ondernemers onderschatten welke impact de nieuwe privacywet kan hebben voor de eigen organisatie, naast boetes die zeer hoog kunnen oplopen is ook de marketingwaarde van een goed privacybeleid belangrijk”; Aldus Kor de Boer, Commercieel Directeur van Privacy Zeker.

Oplossing

Met name de kleinere organisaties hebben vaak geen directe oplossing. Dit komt enerzijds door de karige informatie vanuit de overheid, en anderzijds omdat de meeste dienstverleners en advocatenkantoren zich richten op het hogere segment aangezien de kosten vaak fors zijn. Online dienstverleners bieden vaak voordeligere oplossingen voor deze doelgroep.