Volgens vrijwel dagelijkse berichten in de media is de nieuwe privacywet een zware opgave voor ondernemers. Waar de meeste artikelen schrijven over het gebruiken van persoonsgegevens en IT gerelateerde zaken zijn er juist veel meer andere factoren waar rekening mee gehouden moet worden. Met name de menselijke factor en het inrichten van de processen moeten leiden tot het voldoen aan deze wetgeving.

Zoals beschreven in het artikel in het FD moeten organisaties tot in de haarvaten respect hebben voor de eindgebruiker. Wanneer bedrijven kunnen aantonen dat ze de privacy van klanten respecteren zal dit een positieve uitstraling hebben voor de marketing.

Daarnaast hoeft de privacywet geen zware opgave te zijn. Met een abonnement en certificaat van Privacy Zeker laten MKB organisaties aan klanten zien dat ze de juiste maatregelen hebben genomen en altijd up to date zijn.