Makkelijk en betaalbaar voldoen aan de nieuwe privacywetgeving

In mei 2018 gaat de nieuwe privacywetgeving in. Met name voor organisaties die persoonsgegevens opslaan of verwerken zijn er vergaande maatregelen getroffen binnen de nieuwe wetgeving. Grotere organisaties zijn al maanden bezig om zich voor te bereiden maar voor het MKB begint de tijd te dringen. De Autoriteit Persoonsgegevens heeft al meerdere malen aangekondigd te gaan beboeten ipv waarschuwen. Dit heeft extreme gevolgen voor de MKB ondernemer en de ZZP’rs die niet direct de budgetten of de kennis hebben om te voldoen aan deze wetgeving.

“Advocaten zijn duur en bieden een eenmalige oplossing.

Zelf alles inrichten is geen optie.”

 

Vandaag lanceerde Privacy Zeker, een legaltech organisatie uit Amsterdam, haar online platform voor juist deze kwetsbare doelgroep. Door het aanbieden van een abonnement krijgen ondernemers een certificaat en zijn alle benodigdheden en documentatie beschikbaar online. Middels een Intake wordt er inzicht gegeven in de huidige situatie. Op deze wijze wordt direct aangetoond waar de verbeteringen moeten komen. Ook geeft Privacy Zeker online training voor medewerkers, voert updates door en is er een gratis helpdesk.
“Ondernemers willen wel, maar weten niet waar ze moeten beginnen. Door het betaalbaar en simpel te houden proberen wij MKB’rs bij te staan met deze voor hen complexe materie”;Aldus Tom Maarsman oprichter Privacy Zeker. Ondernemers kunnen zich vanaf vandaag aanmelden op het platform en direct aan de slag met de intake. medewerkers van Privacy Zeker nemen contact op om advies te geven zodat haar klanten veilig verder kunnen met de eigen onderneming.