Datalek melden

Meld je datalek hier en onze privacy-experts helpen je verder.

Je hebt een datalek geconstateerd – wat nu?

Hoe moet je handelen? Waar registreer je dit? Welke procedures zijn er? Wat zegt de wet? Allemaal vragen waar je nu mee zit. Onze privacy-experts kunnen je helpen. Meld het datalek heel eenvoudig via het formulier en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op, zodat je direct weet wat de procedures zijn en hoe je moet handelen.

 

Wat is een datalek?

Bij een datalek gaat het om toegang tot of vernietiging, wijziging of vrijkomen van persoonsgegevens bij een organisatie zonder dat dit de bedoeling is.

Het registreren van een datalek is wettelijk verplicht. En dan is er ook nog de meldplicht datalekken: dit houdt in dat organisaties (zowel bedrijven als overheden) direct een melding moeten doen bij de Autoriteit Persoonsgegevens zodra zij een ernstig datalek hebben. En soms moeten zij het datalek ook melden aan de betrokkenen (de mensen van wie de persoonsgegevens zijn gelekt).

Gevolgen datalek

Een datalek kan grote gevolgen hebben voor je bedrijf. Wanneer je geconfronteerd wordt met een datalek is het dus belangrijk dat je de juiste procedures volgt en de betrokken partijen juist en tijdig informeert. Doe je dit niet dan riskeer je hoge boetes en imagoschade. 

Meer over Privacy Zeker

Privacy Zeker helpt MKB-ondernemers en zzp’ers om te kunnen voldoen aan de privacywetgeving. Vanaf € 19 per maand.